2009. szeptember 19., szombat

PC doktor :)

Click to play this Smilebox greeting: cukota@mailbox.hu
Create your own greeting - Powered by Smilebox
Make a Smilebox greeting

Blogolj csak...

addig én beülök a kosárba :D

Szami 5 perces sütije

Szami villámgyors sütit készített nekünk,mindannyiunk örömére.
Hozzávalók:
4 ek liszt
1/2 mk sütőpor
3,5 ek cukor
2 ek natúr kakaópor
1 egész tojás
5 ek tej
3 ek olaj
1-2 dkg aprított csoki,vagy csoki dara
1 tk kemény vaj (csak ha lágyabb tésztát szeretnénk)

Szami az összes hozzávalót összekeverte egy műanyag tálkába.Volt itthon egy kis After Eight csoki,ebből 4 lapkát aprított bele,így isteni mentolos íze lett a sütinek :D


A beleaprított csoki és vaj darabkák sülés közben nem száradnak ki,így mikor elkészül,marad néhány enyhén folyós rész amitől igazán fini lesz.
A masszát átöntötte egy porcelántálba,


majd 800 W-on,3 perc alatt,a mikróban készre sütötte.


Ez az a süti amit azonnal kell fogyasztani,mert ha kihül,kicsit megszárad,de arra is van megoldás!
Vanília sodóval és tejszínhabbal,hidegen is szuper.

2009. szeptember 15., kedd

Almáspite


Életem eddigi legfinomabb almáspitéjét készítettem el valamelyik délután.Ma jutott eszembe,hogy nem tettem közzé a receptet,pedig ezt minden alma rajongónak ki kell próbálnia.
Hozzávalók :
a tésztához,
50 dkg liszt
20 dkg puha margarin
10 dkg kristálycukor
1 ek rum,vagy aroma
csipet só
1 tasak sütőpor
2 dl tejföl
a töltelékhez,
1,80 dkg reszelt alma
1 tasak almás süti fűszer,ha nincs,ízlés szerinti arányban fahély,reszelt citromhéj,vanilin cukor,őrölt kardamon mag.
6 ek cukor.
A hámozott,lereszelt almát,a fűszerekkel és a cukorral összeforraljuk.
A tésztához valókat alaposan összekeverjük,úgy a jó ha még lágy a tészta,de már leválik a tenyerünkről.
Kivajazott,zsemlemorzsával meghintett jénaiba tesszük az előzőleg már két lappá nyújtott tészta egyikét.Erre ráöntjük szaftostól az almát,majd elegyengetjük,hogy mindenhová egyformán jusson.Közben nem ér kanállal kóstolgatni,mert az nincs belekalkulálva a mennyiségekbe !:D
Ráterítjük a másik tésztalapot,megszurkáljuk villával,majd előmelegített forró sütőbe,a kíván pirosságúra sütjük.Nekem ez kb 25 perc volt,sütőnként eltérő lehet.
Ha kisült pihentetni kell,mert forrón nem darabolható.Ha kihült,porcukrot szitálunk a szeletekre és kész :)

2009. szeptember 14., hétfő

Spenótos tojás


Ma valami finom,gyors meleg vacsira vágytam,így került az asztalra a tojglis penót.
Tegnap a piacon,vettem egy nénitől vaj spenótot.Ez az a fajta,aminek édes,vajas ízű a szára,ezért vétek leszedni.Ezen okból adódóan abszolut lusta és türelmetlen háziasszonyoknak való.Semmit sem kell vele csinálni,csak megmosni és lecsepegtetni.
Kevés olajon megpároltam egy fej apróra vágott vöröshagymát,rádobtam a kézzel széttépkedett spenót leveleket.Amikor megfonnyadt 3 dl tejszínt öntöttem hozzá.Bele pici só,színes bors,sok fokhagyma.Kb 10 perc rotyogás után,bele lehet borítani a kivajazott,zsemlemorzsával meghintett jénaiba.A tetejére ütöttem 8 db tojást,úgy hogy egészben maradjanak,majd picit lesóztam a tojásfehérjéket.Minden tojásra egy-egy evőkanál tejszínt öntöttem,majd az egészet behintettem reszelt trappistával.Kb 20 perc alatt sült készre,az előzőleg már felmelegített sütőbe.Ha valaki lágyan szereti a tojást,elég a 15 perc sütés is.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1/2 spenót levél
3 dl tejszín
8 db tojás
20 dkg trappista sajt
só,színes bors,fokhagyma,kevés olaj

2009. szeptember 8., kedd

Sikeres mama

E-mailban kaptam a barátnőmtől ezt a filmecskét,gondoltam megosztom veletek.

2009. szeptember 6., vasárnap

Presser:Rozsdás szög