1/4 rész rizsliszt
1/4 rész kukoricaliszt
1/4 rész keményítő
csapott mokkáskanál só
1 mokkáskanál apróra vágott kapor
csipet szárított fokhagyma
0,5 liter víz
1 db tojás
2 ek olaj
3 ek hántolt tökmag
2 ek szezámmag
A magvakat serpenyőben megpirítottam. A lisztféléket és a keményítőt a vízzel és a kaporral, sóval felfőztem, míg puding állagú nem lett. Hagytam teljesen kihűlni.
Végül a hideg masszába belekevertem az egy tojást és az olajat.
Olyan lett az állaga mint egy sűrűbb palacsinta tésztának.
Az első adagot nyomózsákból adagoltam, sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejükre pedig magvakat szórtam. Ez állagra szép lett, viszont ráragadt a papirosra. A második adagba belekevertem a magokat és zsírozott tepsire kanalaztam, egy evőkanállal. Nagyon forró sütőben, nagy lángon kell sütni. Amikor már intenzíven érzik az illata, és pirosas a széle, egy éttermi késsel óvatosan meg kell őket fordítani. Ezután még kb 10 perc kell neki. Ropogós csipsz pacákat kapunk, aminek a belseje olyan mint ha fűszeres sajtkrémmel lenne töltve.
Nem érdemes 1 tepsivel sütni, mert sose lesz kész :)
Ebből a mennyiségből 3 tepsinyi jön ki.
Tapasztalat: ha kihűl megpuhul :(
3 megjegyzés:
Köszönöm.Kipróbálom.
en is kérek.
hmm csinalok.
csak hol szerzek rizslisztet. kukoricalisztet a törökszupermarketban szerzek, lehet hogy van rizslisztjük is?
kösz a receptet.
Lányok, ma reggelre az összes puha lett :( Nincs valami ötlet, hogyan lehet úgy változtatni a tésztán, hogy ropogós maradjon?
Megjegyzés küldése