A hangzás ellenére, finom!
Hozzávalók:
4 db tojás
1 ek lenmagliszt
6 ek gesztenyeliszt
10 dkg őrölt mandula
1 marék durvára darabolt dió
1 csapott mk fahéj
2,5 ek xukor
1/2 ek kakaópor
1/2 mk szódabikarbóna
8-10 szem magozott datolya felaprítva
fél citrom kifacsart leve
Először a száraz hozzávalókat kevertem össze, majd hozzá adtam a tojást, citromlevet, és mivel én kicsit sűrűnek találtam a masszát, néhány ek vizet. Egy jól kanalazható masszát kaptam, amit 12-es szilikon muffin formába adagoltam. Előmelegített sütőben (régi típusú gáztűzhely) tűpróbáig sütöttem, kb 20 perc volt.
Sütést megelőzően a sütik tetejére szórtam szeletelt mandulát, ez akár el is maradhat.
A muffinok egy része azonnal elfogyott. Néhány darabot lefagyasztottam, és ma próba képpen egyet felmelegítettem mikróban, éppen olyan finom mint frissen.
3 megjegyzés:
A húgomnál most derült ki, hogy glutén és laktóz érzékeny, szóval ez a recept most nagyon jól jött! Amúgy hol lehet ezeket a liszteket beszerezni?
Én itt szotam rendelni, ha éppen futja rá: http://www.biobolt.e-tar.hu/
A gesztenyeliszt és a tökmagliszt nagyon finom és csak kevés kell belőle, ezeket érdemes készen venni. Amiből viszont meglehet venni magát a magot, azt itthon kávédarálóban őrölöm meg, így sokkal olcsóbb (kókusz, mandula, dió, len, mák, szezám)
A cica fajes kakaópor glutén mentes, azt is tudom ajánlani, sütőpor helyett pedig szódabikarbónát. Ebből lehet teljesen tisztát is venni gyógyszertárban.
Megjegyzés küldése