Az ötletet Limara kemencés lángos receptje adta. Én csak annyit módosítottam a hozzávalókon,hogy még egy pici szem burgonyát tettem hozzá.
Hozzávalók:
-1 közepes+ 1 pici szem burgonya,puhára főzve
-2 dl a főző vízből
-2 tk. só
-3 ek. olaj
-50 dkg liszt
-1 tk. cukor
-2 dkg élesztő
A hozzávalókat dagasztó tálba tettem ,jól kidolgozott tésztát gyúrtam belőle és duplájára kelesztettem. Lisztezett deszkán formáztam,és enyhén kilisztezett kacsasütő jénaiba tettem. Ráborítottam a tetejét és jó 50 percig kelesztettem. Éles késsel több helyen bevágtam,majd lefedve addig hagytam tovább kelni,míg a beirdalások szét nem nyíltak. A jénaiba vizet spricceltem (nem sajnáltam) és kb 50 percig sütöttem. Mivel az én ezer éves,fa tengelyes gáz sütőmön semmilyen hőfok szabályozó jelzés sincs,időnként ránéztem a kenyérkére,és mikor már a "talpa" elkezdett pirulni,tepsit toltam az alsó szintre és kicsit lecsökkentettem,hogy inkább lassabban süljön,mint hogy megégjen.
A megsült kenyérke még ki sem tudott hűlni,mert a kolbászos savanyú krumpli leves mellé elszegődött kísérőnek :)
4 megjegyzés:
Gyönyörű kenyér lett, gratulálok! :)))Limara
Őstehetség vagy! :)
Úgy szeretem hallani :DDD
Megjegyzés küldése