2009. szeptember 14., hétfő

Spenótos tojás


Ma valami finom,gyors meleg vacsira vágytam,így került az asztalra a tojglis penót.
Tegnap a piacon,vettem egy nénitől vaj spenótot.Ez az a fajta,aminek édes,vajas ízű a szára,ezért vétek leszedni.Ezen okból adódóan abszolut lusta és türelmetlen háziasszonyoknak való.Semmit sem kell vele csinálni,csak megmosni és lecsepegtetni.
Kevés olajon megpároltam egy fej apróra vágott vöröshagymát,rádobtam a kézzel széttépkedett spenót leveleket.Amikor megfonnyadt 3 dl tejszínt öntöttem hozzá.Bele pici só,színes bors,sok fokhagyma.Kb 10 perc rotyogás után,bele lehet borítani a kivajazott,zsemlemorzsával meghintett jénaiba.A tetejére ütöttem 8 db tojást,úgy hogy egészben maradjanak,majd picit lesóztam a tojásfehérjéket.Minden tojásra egy-egy evőkanál tejszínt öntöttem,majd az egészet behintettem reszelt trappistával.Kb 20 perc alatt sült készre,az előzőleg már felmelegített sütőbe.Ha valaki lágyan szereti a tojást,elég a 15 perc sütés is.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1/2 spenót levél
3 dl tejszín
8 db tojás
20 dkg trappista sajt
só,színes bors,fokhagyma,kevés olaj

4 megjegyzés:

Cat írta...

Ránézésre is nagyon finom.
Mondjuk én simán nélkülözni tudnám a kreációból a spenótot, nálunk csak emelné a fogyaszthatóság értékét ez a tettem :)

Timi írta...

A spenót benne a lényeg :DDD

Ledorka írta...

Tegnap spenótnap volt? Az oviban is, az iskolában is azt kaptak - naná, hogy az én fiaim nem ettek. :D Én nem is merek főzni. :)

Timi írta...

Terhesség alatt szerettem meg a spenótot,előtte világgá tudtam volna szaladni tőle :)Ha nincs ledarálva,csak tépkedve,a salátára emlékeztet az íze.Próbáld ki úgy elkészíteni,hogy csak megpárolod némi fűszerrel.Szerintem nem jönnek rá a srácok,hogyspenótot esznek,mert állagra sem hasonlít a menzaira :)