2009. december 31., csütörtök

Szilveszteri virsliskifli

Praktikus, mert nem kell kenyeret szeletelni a szendvicsekhez. Praktikus, mert nem hullik le róla a feltét, és mert a kölykök  kezébe pont elfér.
Egyszerű kenyértészta és baromfi virsli keresztezéséből született.
A kifli hozzávalói:
4 dl víz
1 tk só
2 ek olaj
1 db tojás (ennyiben tér el a kenyér tésztájától)
1 ek ecet
75 dkg liszt, lehet keverék is
2 tk cukor
4 dk élesztő
A tésztát kenyérsütőgép dagasztóprogramjával kelesztettem duplájára, majd lisztezett deszkán, 11 egyenlő részre osztottam ( ennyi virsli volt itthon).
A virsliket becsomagoltam a tésztába, vajjal kikent tepsibe pakoltam, tetejüket sós tojásfehérjével kentem le és szárított fokhagymát daráltam rá.
Forró sütőben pirosra sütöttem.

4 megjegyzés:

Ledorka írta...

Indulok. Maradt még?
:)

Timi írta...

Egy darab se maradt, mind elfogyott!
A tepsi hibája, olyan kicsi :)

Kriszta írta...

Tegnap este elkészítettem és osztatlan sikert aratott, köszönet az ötletért, a receptért :)

Timi írta...

Igazán nincs mit, örülök, hogy ízlett! :)