2009. február 4., szerda

Nagy kávé Enciklopédia


Egy online könyvesbolt virtuális polcán akadtam rá. Még nem sikerült beszereznem,de azt hiszem érdemes lenne. Ajánlom minden kávé fogyasztó figyelmébe.

Nagy kávé enciklopédia

Mary Banks (Szerző)

Christine McFadden (Szerző)

Catherine Atkinson (Szerző)

Ez az elbűvölő és csodálatos könyv mindazt tartalmazza, amit az ember valaha is tudni akart a kávéról. A kötet bemutatja a kávé világtörténetét, a népszerű ital kultúrában, politikában és gazdaságban játszott szerepét ; majd országról országra haladva vizsgálja meg a mai kávék ízét és jellemzőit. Azt is elmagyarázza, milyen őrlési és főzési furfangok eredményeként kerül asztalunkra egy-egy csésze isteni kávé.

A könyv második felében közölt több mint hetven recept érzékelteti, milyen sokoldalúan lehet felhasználni a kávét a konyhában: ínycsiklandó felfújtakhoz és habcsókokhoz, pudingokhoz, gyümölcsökhöz és hűtött desszertek mellé, valamint édes kísértést hozó tortákhoz, édes tésztákhoz és péksüteményekhez.


Hamarosan megosztom mindenkivel annak a lekváros-tepertős ökörszemnek a receptjét,amit a hétvégén sütöttem. Igazán jól passzolt a tejszínhabos kávéhoz.

Nincsenek megjegyzések: